Skip to content

Meewerkend Manager Marketing en Communicatie- 32 tot 40 uur - Zwaag (NH)

Zwaag, Noord-Holland, Nederland€ 4.000 - € 6.100 per maandMarketing

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren internationale B-to-B marketeer en heb jij de juiste kennis in huis om samen met je toekomstige collega’s MOSO® verder te laten groeien? Wil je hands-on meebouwen aan een mooi merk met prachtige duurzame producten? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Werken in een internationaal groeiende organisatie

Als manager marketing en communicatie ben je medeverantwoordelijk voor de internationale groei van het merk MOSO®. Je zet de bedrijfsdoelstellingen om in marketingdoelstellingen en bepaalt per regio de strategie en activiteiten. Je stelt het globale marketing jaarplan en budget op. Vanuit het marketingplan bepaal jij de prioriteiten voor specialisten (DTP/Online/Beurzen/POS materialen) in het marketingteam en evt. externe partijen. Gedurende het jaar pas je dit plan aan als resultaten en markt- of andere externe ontwikkelingen of kansen die zich voordoen hier reden toe geven. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met je (internationale) verkoopcollega’s en ons Management Team waar jij onderdeel van uitmaakt.


Inspiratie en productkennis

Je stuurt het marketingteam aan en samen weet je kansen om te zetten in concrete activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten gericht op het inspireren van architecten, hoveniers en distributeurs, het informeren van installateurs en het ontzorgen van je verkoop collega’s. Je coacht je 8 teamleden maar werkt ook zelf mee, bijvoorbeeld aan de creatie van (online) content of organisatie van beurzen. Binnen MOSO® is innovatie zeer belangrijk en je werkt dan ook nauw samen met de afdelingen Sales, R&D en Purchase aan de introductie van nieuwe bamboe producten.

Duurzaamheid valt ook onder jouw verantwoordelijkheid, waarbij je teamleden aantonen dat ons bamboe echt duurzaam is en kan bijdragen aan duurzame bouwprojecten. Door de verbinding met al deze disciplines is het marketingteam een echt kenniscentrum waar veel vragen over ons prachtige product binnenkomen. Jouw team weet deze kennis over te dragen op collega’s en vertaalt deze kennis naar inspirerende communicatie. Samenwerken met internationale pr-teams, content maken, teksten schrijven, boeken publiceren, beursstands bedenken en opbouwen: Ben jij op zoek naar een baan waar geen dag hetzelfde is? In deze rol is geen uur hetzelfde!

Vereisten

Product én mensgericht - flexibel als bamboe

Jij bent van nature nieuwsgierig. Jij verdiept je graag in ons product en de mensen waarmee je samenwerkt, de diversiteit van beide is groot. Je kunt schakelen met verkoop, inkoop, leveranciers en klanten. Van Zwaag tot Barcelona, China, Frankrijk en weer terug, jij bent internationaal georiënteerd en flexibel als bamboe en jij wordt hier enthousiast van.

Wij zoeken een Manager Marketing en Communicatie met:

 • Operationele slagkracht;
 • Uitstekende samenwerkingsvaardigheden met meerdere interne en externe (internationale) partijen;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, met een proactieve, probleemoplossende en creatieve instelling;
 • Een passie voor duurzaamheid en groen denken;
 • Sterke analytische vaardigheden en een scherp oog voor detail;
 • Sterke organisatorische vaardigheden om projecten volgens afspraak af te ronden;
 • Affiniteit met technische producten/materialen;
 • 5+ jaar B-to-B ervaring, bij voorkeur in de product marketing en/of bouw;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en een opleiding in de marketing;
 • Vloeiend in Engels en Nederlands (geschreven en gesproken) en Duits is een pré;
 • Kennis en ervaring met Adobe Creative Suite of CMS systemen / software is een pré;
 • Ervaring in het schrijven van inspirerende teksten en nieuwsartikelen is een pré.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil jij deze uitdaging aangaan?

Manager Marketing en Communicatie bij MOSO®

Geen vaste KPI’s en harde doelstellingen, maar motivatie en enthousiasme typeren de werkstijl van het marketingteam van MOSO®. We communiceren open, service gericht en betrouwbaar, zodat collega’s en klanten weten wat ze kunnen verwachten. We werken soms thuis, maar meestal op kantoor en één van ons werkt in Barcelona. De Manager Marketing en Communicatie rapporteert aan de Commercieel Directeur en is onderdeel van het Management Team. Wij bieden

 • Passend salaris op basis van leeftijd en ervaring (€4000-6100 op basis van een fulltime werkweek);
 • Dagelijks verzorgde lunch in een gezellige kantine;
 • Laptop en telefoon;
 • 25 vakantiedagen + 5 vitaliteitsdagen;
 • Flexibele werktijden, gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk maar de meeste MOSO-collega’s werken het liefst in ons mooie kantoor.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer komen kennismaken om verder te praten over deze prachtige baan? Laat het ons weten en wie weet tot binnenkort!


Over MOSO® en bamboe

MOSO® ontwikkelt en creëert bamboe producten voor binnen- en buitengebruik die voldoen aan de hoogste technische eisen en kwaliteitsnormen, die toepassingen mooier maken en gemaakt zijn van de duurzame en hernieuwbare grondstof Moso bamboe. Met ruim 25 jaar ervaring in de relatief jonge bamboe-industrie, wordt MOSO® gezien als het wereldwijde A-merk in bamboe dankzij haar focus op productkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Met een internationaal team en partners in meer dan 60 landen, is MOSO® voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen en oplossingen die gemaakt kunnen worden met de snelst groeiende plant ter wereld. MOSO International BV is deze zomer met de ongeveer 35 Nederlandse medewerkers terug naar industrieterrein Zevenhuis verhuisd. We hebben hier een prachtig nieuw kantoor dat een inspiratiebron vol bamboe toepassingen is. Je bent natuurlijk meer dan welkom om de sfeer te komen proeven en inspiratie op te doen!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar